24 November, 2014

sesal separuh nyawa....

As salam bloggers..

JOm layan lirik lagu alyah nie........

best gak dengar..hee

Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu

Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan

Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu


Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapn

Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Separuh nyawamu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu… kannya

Mana harusku hamparkan
Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang



Love,

Ely mirsada..

22 November, 2014

8 perhiasan untuk tampil menawan

As salam bloggers,

Hari ni nak update pasal menawan lagi tertawan..eh?? haha..tak adalah saja nak berkongsi sesuatu yang baik.

Let's check out apa ke benda lapan perhiasan tu..

~ Menjaga diri daripada meminta-minta MERUPAKAN PERHIASAN KPD kefakiran

~ Bersyukur kepada Allah MENJADI PERHIASAN KPD nikmat yang dikurniakan Allah

~ Bersabar ADALAH PERHIASAN KETIKA menghadapi musibah

~ Tawaduk ADALAH PERHIASAN UNTUK kemuliaan keturunan

~ Beradab ADALAH PERHIASAN UNTUK penuntut ilmu

~ Tidak sombong ADALAH PERHIASAN UNTUK seorang pelajar

~ Tidak mengungkit-ungkit MENJADI PERHIASAN BAGI kebaikan

~ Khusyuk MERUPAKAN PERHIASAN UNTUK  solat



Ok guys..sama-sama kita beramal ke arah kebaikan..jumpa lagi..


Sumber : majalah solusi




Love,

Ely mirsada..

Mirsada collection

As salam my beloved bloggers,

Malam ni nak introduce my fb page iaitu Mirsada collection.Buat masa ni I'm selling shawl like end curve shawl, printed shawl and crumple shawl..baru je buat page ni, so I need your support everybody..

Jemput untuk like my page hokess.

Mirsada Collection








If any inquire or to purchase just whatsapp or msg me 0134140051..don't worry service tip top and you guys will be satisfied.This is limited..1 design only 1 pcs/item ready stock.So hurry up dear..



Love,

Ely mirsada...

15 November, 2014

surah amalan- ibu mengandung

As salam

Erkk tengah malam baru sempat update blog..hehe..(sesiapa yang tak tidur lagi sila angkat kaki..haha)

Ok untuk entry kali ini I nak kongsi surah-surah amalan  untuk para ibu yang mengandung hokess..

SURAH AL FATIHAH:

- Untuk terang hati dan kuat daya ingatan

SURAH LUQMAN

-Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan jiwanya

SURAH AL HUJURAT

- Untuk memperbanyakkan susu ibu dan sifat berhati-hati (anak)

SURAH AL TAUBAH 

- Untuk membersihkan jiwa dan memelihara diri dari maksiat

SURAH MARYAM

- Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperoleh anak yang soleh

SURAH YUSUF

- Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak

SURAH YASIN

- Untuk ketenangan hati dan anak jauh dari godaan Iblis dan syaitan

SURAH AN NAHL

- Untuk melahirkan anak yang berdisplin 


Oklah pembaca sekalian..setakat ini sahaja entry ku malam ini.Moga perkongsian ini bermakna buat ibu-ibu yang mengandung di luar sana dan juga persediaan buat bakal-bakal ibu..ahakkss.

.Gudnite korang..muachh ckit..haha





Love,

Ely mirsada..

10 November, 2014

Maruah terpelihara

As salam bloggers yang di kasihi.

Moga kalian semua dirahmati oleh Allah hendaknya,jom tengok hadis di bawah


Pembaca sekalian (ada ke orang baca blog aku,heheh) buat kaum hawa dan juga buat diriku..kadang-kadang kita mengambil enteng tentang perkara ini walaupun sudah banyak kita dengari bahawa tutup la aurat mu..namun kata-kata itu seolah-olah tiada makna buat kita.

Mungkin aku agak lewat menutup aurat yakni memakai tudung..aku mulai bertudung semasa umur ku 17 tahun.Alhamdulillah kini aku sudah mula bertudung dengan sempurna iaitu menutupi paras dada.

Aku bersyukur kerana Allah tidak membiarkan diriku hanyut lebih jauh..dibukakan hatiku untuk ke arah itu dan aku belajar untuk menjaga aurat dengan sesempurna mungkin even masih tidak sempurna lagi setakat ini.

Apa yang ingin aku kongsikan di sini ialah mengapa pentingnya kita menutup aurat? Salah satunya adalah untuk membezakan kita dengan kaum bukan Islam.Selain itu, untuk melindungi diri kita daripada menjadi keghairahan nafsu lelaki.Sebab itu lah sekiranya aurat di jaga maruah kita akan terpelihara.

Hurmm rasanya entry yang ku tulis ni nampak macam skema je dari sebelum ni..haha..maybe susunan ayat kot..(abaikan..).Jadi aku mengajak kaum hawa untuk sama-sama berubah ke arah kebaikan..menutup aurat bukan sahaja bertudung tetapi ia merangkumi keseluruhan tubuh kecuali tapak tangan dan juga muka.

Bukan sahaja kita wajib menutup aurat namun kita juga seharusnya mengelakkan daripada mengumpat dan bergosip yang bukan-bukan kerana amatlah tidak sesuai dengan penampilan mu yang bertudung.Sekiranya kamu tidak bertudung sekali pun jauhilah mengumpat kerana ianya tidak disukai oleh Allah.


Maaf jika entry ku kali ini ada yang menyinggung perasaan sesiapa.Namun niatku hanyalah untuk kita berubah ke arah lebih baik dan menikmati suruhan Allah dengan lapang dada.


Kita hidup cuma sekali dan sesungguhnya aku merasa sangat takut berdepan denganNya kerana dosa-dosa ku ini.

Moga berjumpa di lain entry..



Love,

Ely mirsada..

06 November, 2014

Naked 3 ?

As salam....

Harap sihat semuanya...haha..dah kenapa I gelak??

Ok tengok title my entry tu..act its a cosmetic product hokess...smlm terima barang yang aku beli dari ig shop, which is an eyeshadow..

Jom usha cam ne rupa benda nih..hee




Produk ni daripada urban decay dan memang nama eyeshadownye naked.Why naked? tu korang kena tanya empunya company tu la..hee.

Jatuh cinta dengan colornya,soft and not striking.Actually they have naked 1 until naked 5..if i'm not mistake.Hari ni dah cuba pakai..ok thumbs up..sesuai je dengan muka ku ni..

So for those yang nak beli barang makeup boleh la godek-godek ig shop ni @adamell_chanteqshoppe

Pasti tak menyesal dan rambang mata tengok barang-barangnya..(bajet sume orang suka shoping cam I...hee)

Ok...done for today..




Love,

Ely mirsada...

01 November, 2014

paling bisu



As salam guys...

short update :-)

paling bisu...tq dear dedicate this song for me

i love it..originally compose by him..

feeling jiwang karat memalam buta..haha

korang jangan jeolous hokess..



ok la...see uolls utk next entry





Love,

Ely mirsada..