29 October, 2014

say no to "murtad"

As salam bloggers,

Hi bloggers yang cun..(yang rs cun sila angkat tangan,heheh)

Wow...pe tajuk ni??cam serius je kan..memang serius pun.Alkisahnya hari tu terbelek majalah sekolah dalam tu ada ruangan cerpen pendek based on kisah benar gak rasanya.Isu pasal murtad..

Do you know guys..girl yang murtad tu daripada latar belakang yang mempunyai pendidikan agama yang tinggi..her appearance berjubah dan berniqab if i'm not mistake..but because of  LOVE she blind dan sanggup tinggalkan agama Islam yang dianuti sejak kecil lagi dan sanggup tinggalkan her parent because of that GUY..

Aku juga tidak sempurna namun aku sebolehnya tidak akan meninggalkan agama ku hanya kerana cinta kepada orang asing yang beragama lain.Nowadays, memang banyak dugaan yang datang untuk mengelirukan kita umat Islam.Jika kita tidak punya ilmu dalam agama tanyalah kepada yang pakar kerana mereka lebih tahu daripada kita.Minta lah dengan Allah Dia akan tunjuk apa yang terbaik untuk kita.

Untuk gadis yang sedang bercinta dengan mat saleh or anyone yang beragama lain..

Ni nasihat aku untuk korang:

- Selidik dulu apa NIAT dia orang..apa betul ikhlas mencintai anda or sekadar untuk dipermainkan        sahaja
- Jangan mudah termakan dengan pujuk rayunya untuk menukar agama dengan alasan apa pun
- Say no to love yang akan memurtadkan anda
- Share dengan parent minta pendapat dia orang..jangan memandai-mandai untuk membuat keputusan    sendiri
- Be clever..kita wanita Islam seharusnya bijak sebab apa?sebab agama kita cukup sempurna dan kita    tidak perlukan agama lain.
- Its not COOL to change the religion...tidak hebat hokess..

Renungkanlah wahai para pemuda dan pemudi jangan kerana CINTA agama kita menjadi taruhan.Kuatkan lah semangat dan jatidiri kita dengan ilmu dan tepiskanlah anasir-anasir yang tidak ingini.

"Bukan semua yang kita nak itu baik untuk kita..kerana Allah lebih mengetahui daripada kita", Apa  yang DIA aturkan sememangnya sudah terbaik untuk kita.Hukum orang yang murtad sesungguhnya  sangat lah berat.




* bukan hendak menjadi ustazah namun bukankah saling mengingati sesama saudara Islam itu perlu?


Ok guys..see uolss next entry k..





Love,

Ely mirsada..

5 comments:

  1. Speechlesss.. Hopefully, kita semua dilindungi daripada perkara- perkara yang tak elok.

    p/s: dah tunjuk dah gambar puppet tu, jemput tengok yer..
    http://remajarianggg.blogspot.com/2014/11/cara-membuat-hand-made-puppet-versi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. bintang: hehe..nt kita p jenguk ek

      Delete
  2. Betul tu... Jangan buta kerana cinta.

    ReplyDelete
  3. semoga kita semua diilindungi Allah sentiasa. amin.

    ReplyDelete

tq for your comment...muachh ckit..hee