29 October, 2014

say no to "murtad"

As salam bloggers,

Hi bloggers yang cun..(yang rs cun sila angkat tangan,heheh)

Wow...pe tajuk ni??cam serius je kan..memang serius pun.Alkisahnya hari tu terbelek majalah sekolah dalam tu ada ruangan cerpen pendek based on kisah benar gak rasanya.Isu pasal murtad..

Do you know guys..girl yang murtad tu daripada latar belakang yang mempunyai pendidikan agama yang tinggi..her appearance berjubah dan berniqab if i'm not mistake..but because of  LOVE she blind dan sanggup tinggalkan agama Islam yang dianuti sejak kecil lagi dan sanggup tinggalkan her parent because of that GUY..

Aku juga tidak sempurna namun aku sebolehnya tidak akan meninggalkan agama ku hanya kerana cinta kepada orang asing yang beragama lain.Nowadays, memang banyak dugaan yang datang untuk mengelirukan kita umat Islam.Jika kita tidak punya ilmu dalam agama tanyalah kepada yang pakar kerana mereka lebih tahu daripada kita.Minta lah dengan Allah Dia akan tunjuk apa yang terbaik untuk kita.

Untuk gadis yang sedang bercinta dengan mat saleh or anyone yang beragama lain..

Ni nasihat aku untuk korang:

- Selidik dulu apa NIAT dia orang..apa betul ikhlas mencintai anda or sekadar untuk dipermainkan        sahaja
- Jangan mudah termakan dengan pujuk rayunya untuk menukar agama dengan alasan apa pun
- Say no to love yang akan memurtadkan anda
- Share dengan parent minta pendapat dia orang..jangan memandai-mandai untuk membuat keputusan    sendiri
- Be clever..kita wanita Islam seharusnya bijak sebab apa?sebab agama kita cukup sempurna dan kita    tidak perlukan agama lain.
- Its not COOL to change the religion...tidak hebat hokess..

Renungkanlah wahai para pemuda dan pemudi jangan kerana CINTA agama kita menjadi taruhan.Kuatkan lah semangat dan jatidiri kita dengan ilmu dan tepiskanlah anasir-anasir yang tidak ingini.

"Bukan semua yang kita nak itu baik untuk kita..kerana Allah lebih mengetahui daripada kita", Apa  yang DIA aturkan sememangnya sudah terbaik untuk kita.Hukum orang yang murtad sesungguhnya  sangat lah berat.




* bukan hendak menjadi ustazah namun bukankah saling mengingati sesama saudara Islam itu perlu?


Ok guys..see uolss next entry k..





Love,

Ely mirsada..

27 October, 2014

LIEBSTER AWARD - Taged BY ZIANA BEAUTY SHOPPE


hye ziana..tq tag..hahah

sesi menjawab soalan..ok here we go..

1. Kenapa anda berblog? 

- sebab nak berkongsi cerita 

2. Pengalaman paling manis dalam hidup anda? 
- apabila bersama dengan org yang menyangi sy

3. Suka drama korea dan cerita apa paling anda suka? 
- bukan peminat tegar drama korea namun suka tgk cerita autumn in my heart

4. Anda peminat Running Man? 
- tidak

 5. Pernah makan supplemen Shaklee dan supplemen pertama yang anda makan ialah..
- viatmin C

6. Senaraikan 5 rukun Islam 
- mengucap dua kalimah syahadat
- sembayang 5 waktu
- berpuasa sebulan di bulan Ramadhan
- menunaikan haji bg yang mampu
- menunaikan zakat

7. Handphone idaman anda ialah.
- belum ada handphone idaman  

8. Anda peminat novel? Novel paling saya minat ialah
- novel genre seram

9. Pernahkah anda melawat Sarawak? 
- belum

10.  Suka makan kek lapis Sarawak dan kenapa?
- suka sebab rasanya sedap

11. Pendapat anda tentang blog Cik G?? (jujur jawab yer hihi)
- simple dan yang paling penting blog tak berat cpt loading

ok done...




Love,

Ely mirsada..


"Segmen New Friendlist Cikgu Farha"


hye farha...ely join ur segmen k
tq sebab menjemput..
hurm nak kena isi slogan ke apa ni( hehe)..let me try k.

"Cikgu Farha perlu memilih blog saya untuk direview kerana blog saya terdapat kura-kura yang sangat comel dan manja macam saya..hahah.the truth is we get to know each other coz maybe there's something valuable to share.muachh ckit, ok done."

hahah..boleh ke cengitu?? layannn saja






Love,

Ely mirasada..


25 October, 2014

"Segmen I Follow U By Blog Dieyla"


http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/segmen-i-follow-u-by-blog-dieyla_20.html

hokess another segmen..mood tengah rajin nak bersegmen
hehehe

jom-jom klik SINI




Love,

Ely mirsada..



"Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain"



As salam bloggers...

jom-jom join this segment..hehe

spe nk join klik SINI

apa lagi jom join kawan-kawan muachh ckit...hee

mangsa tag:

zumal
cikmatahariku
nadirah




Love,

Ely mirsada..



23 October, 2014

SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist



hye uolls..
hokess join another segmen..
hehe..support sesama blogger..

jom-jom sesapa nak join klik SINI




"Segmen Saya nak keychain CH #2 "



As salam blogger,

jom join this segmen..hehe..
click here to join

*nk menang keychain..pnganjur sila bg kt sy ye/ buat muka sedey :( 




Love,

Ely mirsada..

Segment Blog Review by Sally Samsaiman



Hye sally yunk..
.i join this segment
so sesape yang nak join boleh klik SINI




Love,

Ely mirsada..

20 October, 2014

REVIEW: produk catydoll yg cantik meletopp..

As salam bloggers,

Hari ni ely nak review produk catydoll..yang meletopp i like hokes..hee..

Ce tengok produk pe yg kita pakai..tadaaa..



Ni la produk catydoll yang kita maksudkan..cantik kan packaging cathydoll?serius cantik woo..
jatuh cinta pandang pertama dengan produk ni..heee.

Ok let's check out apa yang telah ku beli:

- Cathydoll bonjour perfume body lotion
- Cathydoll bonjour paris perfume gel
- Cathydoll bonjour paris luxury scrub gel
- No 1 frink all day ampoule (serum)
- Blusher..(serius packaging blusher cun gle beb..)

Memang berkesan pakai produk ni. Especially no 1 frink ampoule tu..umm love it so much.Ramai yang tegur muka nampak semakin cerah dan glowing gitu..so uolss kalau nak cantik berseri harus beli produk ni gak..( bukan paksaan..hee)

Kelebihan No 1 frink ampoule:

- Whitening
- Moisturizing
- Skin radiance enhancement
- Skin astringent
- Skin stress relaxation
- Skin suppression
- Skin elasticity
- Skin boosting
- Skin relaxibility
- Skin texture arrangement
- Sebum control



*hasil pakai No 1 frink ampoule

If uolss berminat dengan produk catyhdoll yg awesome ni..jom terjah Cathydoll or follow instagram @cathydollhouse

Jumpa lagi untuk next entry..bersama entry yg meletop layan jiwa..ahakss..




Love,

Ely mirsada..


03 October, 2014

hilang berganti...

As salam bloggers...

Pernah tak korang dengar ayat patah tumbuh hilang berganti?
hihi..macam lirik lagu pun ada kan..setelah bersedih kehilangan gio, aku mengambil keputusan untuk mencari pengganti..adoii ayat tak leh blah kan..hukhuk..

So pergilah pet shop beli sekor kura-kura..hurmm lama gak memilih sebab semua nampak kecil sangat..cam baby2 gitu..but i have to choose..so pilih rambang je.after that bayar terus bawa balik.

Aku kasi nama Nahar..cun kan nama..hee.furst time sampai rumah nahar diam je..tak bergerak langsung..makan pun tidak..tapi mujur nuhan dapat menerima kehadiran nahar.First time nahar sampai nuhan duk hidu dapat rasa kehadiran spesis dia..kelakar gak time tu.

Sekarang ni, nahar tengah biasakan diri dengan suasana baru even tidak seaktif gio namun cukup la sekadar menemani nuhan meniti hari-hari yang mendatang.Gio berlalu pergi namun ingatan terhadapnya tidak akan pernah luput.

So uolss jom tengok pic nahar...nsem tak??hehe


Pandai berposing ni kalah model..diam je bila snap gambar.Sporting nahar ni..hehe.

Ok readers...see u next entry.



Love,

Ely mirsada..