24 June, 2014

kura2 : playground for them

As salam....

What's up bloggers?? wat pe uolls..

Malam ni nak update pasal gio nuhan...act I built playground using lego for them..hee.They are really enjoy to play and lepak-lepak,haha..

Gio ni nak ambik gambar dia punyala susah..suka jalan-jalan tak duduk diam..susah nak shoot muka dia..hee..but Nuhan is cool..tak le selincah gio...so boleh shoot mukanya dengan tenang..haha

Let's see their playground...





I am really love them...dear main elok-elok ye..haha..
Ok guys see uolss next entry..



Love,

Ely mirsada..



21 June, 2014

kura-kura @gio nuhan

As salam blogers....

Hope korang sume sihat dan di limpahkan rahmat oleh Allah SWT...hee

Last entry aku ada bagi tau nak introduce my cute tortoise right? So..pada 2/3/2014 aku beli sepasang kura-kura yang dekat pet shop actually kedai tu mostly jual ikan hiasan but they also have baby tortoise.So aku decide nak beli sepasang and tauke kedai tu tolong pilihkan for me.

So belilah aku sepasang kura-kura yang sangat comel and sihat.Sekor harga rm10 but actually mahal ckit but aku tak kisah asalkan kura-kura yang aku beli ni sihat..before that aku dah pernah beli kura-kura tetapi mati sebab daripada kedai lagi memang berpenyakit.

But thanks God...yang ni sihat sangat and tak ada penyakit yang teruk setakat ni..So aku kasi nama Gio and Nuhan..yang jantan Gio yang betina Nuhan.Im really love both of them..act nama ni 'si mata koko' yang suggest..nice name right? So let getting know about Gio...hikhik..

Gio:


Gio ni kura yang pemalu..suka sembunyikan diri bila time makan..duk tempat gelap baru dia makan..kalau tempah cerah alamaknya asyik duk ketuk bekas nak panjat keluar je..hee.Gio tak makan banyak macam Nuhan..sebab tu tubuh kecik aje..alahai bila nak besar ni gio kan..aktif sangat & jalan pun laju ligat macam bola..hehe

Nuhan:


Nuhan ni memang tak seaktif gio tetapi suka makan and aku suka tengok dia makan sebab sangat berselera jer..ape kita bagi  mesti dia habis makan.Her favorite food bilis..hee.Act aku tak bagi pallet yang di jual kat kedai aku bagi ikan bilis kecik and udang kering..tu adalah makanan rutin dyorang.Now nuhan memang da chubby..hehe

Mereka adalah segalanya untuk aku..sayang sangat pada mereka and i don't know why i fall in love wif this reptilia..bagi aku spesis ni sangat cantik and they have a beatiful eyes..kura-kura ni jenis red ear slider.Act uolss jangan terkejut dyorang punye feeling tau..dyorang tau prasaan rindu kalau kita pisahkan pasangan mereka..dyorang akan jadi murung and bila ketemukan semula mereka seolah kiss antara satu sama lain.sayu and sedih je tengok..sejak hari tu aku tak berani lagi untuk pisahkan mereka.

So untuk sesape yang ada pets aku nak advise jaga dan sayangilah haiwan peliharaan masing-masing kerana haiwan juga makhluk Allah yang sama-sama berkongsi nikmat dunia yang Allah kurniakan..and i don't know why ada segelintir manusia yang suka bertindak kejam dengan haiwan.Moga orang-orang sebegitu di beri hidayah oleh Allah.aminn..

See uollss for a next entry...



love,

Ely mirsada






15 June, 2014

abc at ozarah...yummy

As salam blogger...

quick update,hihi...actually sejak dua menjak ni teringin nk makan abc or air batu campur..korang tau kan..hee

So i ajak dua membe untuk suggest tempat abc yang sedap kat kota bharu ni..so they are choose ozarah cafe...first time lepak situ...ok not bad..

Then refer to the menu i choose abc choco oreo....banyak lagi perisa lain and sorry tak ingat pe namanya...hehe..

So tadaaa here my delicious abc...







So aku pun makan la dengan puas hati,hikhik...licin beb...
ok see uolss next entry..



love,
Ely mirsada